Αναπτύσσεται σταδιακά το δίκτυο 5G της Cosmote. Η Πάτρα και η Κέρκυρα είναι οι νέες πόλεις όπου έφτασε το Cosmote 5G, δίκτυο 5ης γενιάς απέκτησαν νέες περιοχές στη Νότια και Ανατολική Αττική, από Ραφήνα και Παλλήνη, μέχρι Σούνιο, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεπερνά πλέον το 90%

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ομίλου ΟΤΕ συνολικά, μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι πόλεις όπου έχει ενεργοποιηθεί το 5G έχουν φθάσει τις 17 σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς είναι ήδη διαθέσιμο από τα τέλη του 2020 στη Θεσσαλία σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, στην Ήπειρο σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, στην Κεντρική Μακεδονία σε Γιαννιτσά, Νάουσα, Σέρρες, καθώς και στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Η επέκταση της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας θα συνεχιστεί μέσα στη χρονιά σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας, με στόχο η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Μεγάλες ταχύτητες

Όπως σημειώνεται ήδη σε συγκεκριμένες περιοχές, οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps.

Η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων του δικτύου Cosmote 5G γίνεται σταδιακά, με την ενεργοποίηση του νέου φάσματος συχνοτήτων που απέκτησε η Cosmote, μέσω της δημοπρασίας που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές Cosmote, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")