Οι ΗΠΑ βλέπουν ταχεία και ξαφνική αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας, σύμφωνα με τη νέα έκθεση «US Energy Storage Monitor» από την ενεργειακή ερευνητική εταιρεία Wood Mackenzie και την Αμερικανική Ένωση Αποθήκευσης Ενέργειας. Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, 2.156 μεγαβάτ-ώρες (MWh) νέων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεταφέρθηκαν στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για

αύξηση 182% από το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθιστώντας το τέταρτο τρίμηνο το νέο ρεκόρ για την αποθήκευση ενέργειας στις ΗΠΑ.

Τα έργα front-of-the-meter (FTM) - δηλαδή, η αποθήκευση ενέργειας όχι σε κατοικίες, όπως χρησιμότητα, γραμμές μεταφοράς ενέργειας και απομακρυσμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας - οδήγησαν στην ανάπτυξη. Τέσσερα από τα πέντε μεγαβάτ που τέθηκαν σε ισχύ το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν το FTM (δηλαδή 529 MW από τα συνολικά 651 MW) και τα περισσότερα από αυτά πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια.

Η οικιακή αποθήκευση είδε 90,1 MW εγκατεστημένα, και πάλι, κυρίως στην Καλιφόρνια. Αυτό οφείλεται στην απάντηση στις πυρκαγιές, τις γενναιόδωρες εκπτώσεις της κρατικής κυβέρνησης και τις φθηνότερες μπαταρίες συνολικά.

Η μελέτη προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα προσθέσουν πέντε φορές περισσότερα μεγαβάτ αποθήκευσης ενέργειας το 2025 από ό, τι προστέθηκε το 2020, με την αποθήκευση FTM να συνεχίζει να συνεισφέρει μεταξύ 75% και 85% των νέων μεγαβάτ κάθε χρόνο.