Η παραγβωγή ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα βρίσκεται σε «σημείο καμπής» για ανάπτυξη καθώς το κόστος για την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας πέφτει και οι τεχνολογίες προχωρούν, δήλωσε το εκτελεστικό στέλεχος της BP μηδενικής ενέργειας άνθρακα σε συνέδριο την προηγούμενη εβδομάδα. «Το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό είναι παγκόσμιο και (πρέπει) να περιμένουμε να ακολουθήσουν περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Felipe Arbelaez

 ανώτερος αντιπρόεδρος της BP PLC, στο εικονικό συνέδριο της IHS Markit στο CERAWeek. Το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης έχει μειωθεί γρήγορα τα τελευταία χρόνια καθώς οι τεχνολογίες βελτιώνονται και αναπτύσσονται μεγαλύτερα έργα, δήλωσε ο Arbelaez.

«Η πορεία της ανάπτυξης που βλέπουμε να πηγαίνει στο 2030 είναι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη στα διψήφια ψηφία», είπε, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη είναι πιθανό να επιβραδυνθεί μετά το τέλος της δεκαετίας.

Η BP και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου πρόσφατα έσπασαν τα υπεράκτια αιολικά περιουσιακά στοιχεία, με την BP να υπογράφει συμφωνία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Νορβηγία Equinor στα τέλη του περασμένου έτους για μερίδιο 50% σε δύο υπεράκτιες αιολικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, επιτρέποντας στις εταιρείες να περιορίσουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να συναντηθούν επιθετικοί στόχοι για το κλίμα.