Οι πολιτείες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια υπεράκτια αιολική «έκρηξη» καθώς η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο σηματοδοτεί την υποστήριξη αυτής της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας. Η κυβέρνηση Biden δημοσίευσε στις 8 Μαρτίου την περιβαλλοντική δήλωση για το προτεινόμενο 800-MW Vineyard Offshore Wind Project στα παράλια του Martha's Vineyard στη Μασαχουσέτη, το οποίο αναπτύχθηκε

από τη θυγατρική Avangrid Inc., Avangrid Renewables LLC και την Copenhagen Infrastructure Partners K / S. Η δημοσίευση της δήλωσης σηματοδοτεί το τελικό στάδιο μιας κανονιστικής διαδικασίας και μια απόφαση για το έργο θα ληφθεί μετά από μια περίοδο δημοσίων σχολίων 30 ημερών.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Βόρειας Καρολίνας στις 3 Μαρτίου δημοσίευσε μια έκθεση 131 σελίδων από την εταιρεία συμβούλων BVG Associates με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η έκθεση υποστηρίζει ότι το κράτος μπορεί να αναλάβει τον ισχυρό κατασκευαστικό τομέα και τις στρατηγικές τοποθεσίες λιμένων για να καταλάβει ένα κομμάτι της υπεράκτιας αιολικής αγοράς καθώς τα κράτη της Ανατολικής Ακτής προετοιμάζονται για 40 GW υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων έως το 2035. Η μεταποίηση απασχολεί περισσότερους από 470.000 εργαζόμενους στην πολιτεία, σύμφωνα με στην έκθεση, η οποία αναγνώρισε τα λιμάνια στο Morehead City και το Wilmington ως πιθανές τοποθεσίες για υπεράκτιους αιολικούς κόμβους.

Η Avangrid, η ίδια θυγατρική της Iberdrola SA της Ισπανίας, το 2017 πλήρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για μια έκταση 122,405 στρεμμάτων μίσθωσης αιολικής ενέργειας 24 μίλια μακριά από τις ακτές της Corolla, NC Η εταιρεία πιστεύει ότι το Kitty Hawk Offshore Wind Farm έχει το δυναμικό 2.500 MW γενιάς, αρκετή για να τροφοδοτήσει 700.000 σπίτια. Η Duke Energy Corp., η οποία παρέχει ενέργεια σε 3,5 εκατομμύρια πελάτες στη Βόρεια Καρολίνα, επίσης, στο ολοκληρωμένο σχέδιο πόρων της το 2020, εντόπισε σενάρια υψηλού ανέμου που μελετούν έως και 2.650 MW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο χαρτοφυλάκιό του έως το 2035.

Ενώ στην Ανατολική Ακτής ανταγωνίζονται για υπεράκτιες αιολικές εργασίες,την ίδια ώρα συνεργάζονται επίσης. Τον Οκτώβριο του 2020, οι κυβερνήτες της Βόρειας Καρολίνας, της Μέριλαντ και της Βιρτζίνια ανακοίνωσαν συνεργασία για την προώθηση έργων αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας στις περιοχές της Νοτιοανατολικής και της Μέσης Ατλαντικής Η Νοτιοανατολική και Μέση Ατλαντική Περιφερειακή Μετασχηματιστική Εταιρική Σχέση για Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια, ή SMART-POWER, θα «εργαστεί για τον εξορθολογισμό της ανάπτυξης περιφερειακών υπεράκτιων αιολικών πόρων», ανέφερε ανακοίνωση.

Στις 8 Μαρτίου, οι δύο γερουσιαστές της Βιρτζίνια, οι Tim Kaine και Mark Warner, και η εκπρόσωπος Elaine Luria, έστειλαν επιστολή στο Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού των ΗΠΑ, προτρέποντας την υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να επιταχύνει τη ρυθμιστική διαδικασία για τον υπεράκτιο άνεμο στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Dominion Energy Inc. υπέβαλε σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας για το προτεινόμενο έργο Virginia Beach Offshore Wind Project (Coastal Virginia Offshore Wind) 2.640 MW.