Η Κίνα ηγήθηκε της μεγαλύτερης παγκόσμιας αύξησης της ισχύος αιολικής ενέργειας στον κόσμο το 2020 προσθέτοντας περίπου 58GW, πραγματοποιώντας ετήσιο ρεκόρ για εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας παρά την πανδημία Covid-19, καθώς σε όλο τον κόσμο εγκαταστάθηκαν σχεδόν 100GW αιολικών πάρκων πέρυσι - που είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν σχεδόν τρεις φορές τον αριθμό των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργώνας αύξηση σχεδόν 60% σε σχέση με το προηγούμενη έτος. 

Εκθεση, του Bloomberg New Energy Finance, διαπίστωσε ότι η Κίνα εγκετέστησε πάνω από το ήμισυ της νέας παγκόσμιας ισχύος αιολικής ενέργειας. Η ισχύς από τις  αιολικές εγκαταστάσεις στην ξηρά και τις υπεράκτιες εγκατάστασεις αυξήθηκε κατά περίπου 58GW πέρυσι, περισσότερη από τη συνδυασμένη ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στον κόσμο το 2019.

Η Isabelle Edwards, συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε: «Ενώ κάθε περιοχή εγκατέστησε περισσότερη αιολική ισχύ από το προηγούμενο έτος, η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη που παρατηρήθηκε το 2020 πρέπει να πιστωθεί στην κινεζική αιολική αγορά».

Η αύξηση της αιολικής ενέργειας της Κίνας ακολούθησε μια έκρηξη στις ΗΠΑ, όπου εκεί εγκατέστησαν 16,5GW νέας αιολικής ισχύος πέρυσι, πριν από τη σταδιακή κατάργηση ενός συστήματος κρατικής πίστωσης φόρου.

Στην Ευρώπη, τα νέα αιολικά πάρκα πρόσθεσαν 12,6GW ανανεώσιμης ενεργειακής ισχύος πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του αιολικού πάρκου Borssele 752MW στις Κάτω Χώρες και ενός σταθμού 539MW στο έργο East Anglia One στο Ηνωμένο Βασίλειο.