Ο Όμιλος Pegasus εξασφάλισε άδεια προγραμματισμού για ένα σύστημα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας 50MW κοντά στο Telford, στην Αγγλία, για λογαριασμό της JBM Solar Projects. Το Συμβούλιο του Telford & Wrekin "ενέκρινε ομόφωνα" την κατασκευή τόσο για το ηλιακό πάρκο όσο και για τις συναφείς υποδομές σε γειτονικά εδάφη Roden Lane, στο Roden, Shropshire. Η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου 26 εβδομάδες και προβλεπεται ότι θα έχει διάρκεια ζωής 40 ετών.

Τον Ιούλιο του 2019, το Telford & Wrekin Council έγινε μία από τις 200 περίπου τοπικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου που κήρυξαν την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη για το κλίμα.

Ο Chris Cox της Pegasus Group δήλωσε: «Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα παρέχει μια σημαντική ποσότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να υποστηρίξει νομικά δεσμευτικούς εθνικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, και την Κλιματική Έκτακτη ανάγκη που δηλώθηκε από το Telford & Wrekin.

Η περιοχή έχει επιλεγεί προσεκτικά και δεν υπόκειται σε νόμιμους ορισμούς σχετικά με την περιβαλλοντική ή ιστορική του αξία. Η εφαρμογή συμμορφώνεται με την εθνική και τοπική πολιτική σχεδιασμού, παρέχει πολλά δημόσια οφέλη και αποφεύγει τυχόν απαράδεκτες επιπτώσεις».

Οι σύμβουλοι άκουσαν ότι το έργο θα προσφέρει βασικά δημόσια οφέλη και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνεισφοράς των επιχειρηματικών επιτοκίων περίπου 7,6 εκατομμυρίων £ συνολικά για τη διάρκεια ζωής του ηλιακού πάρκου και θα οδηγήσει στη δημιουργία 70-80 θέσεων εργασίας.

Η JBM Solar Projects έχει εξασφαλίσει άδειες προγραμματισμού για περισσότερα από 450MW ηλιακών έργων μέχρι σήμερα.