Εάν ονειρεύεστε μελλοντικά ταξίδια εν μέσω πανδημίας σκεφτείτε λίγο …διαστημικά! Το 2019, η εταιρεία Gateway Foundation, στην Καλιφόρνια κυκλοφόρησε σχέδια για ένα ξενοδοχείο σε στιλ κρουαζιερόπλοιων που θα μπορούσε μια μέρα να περιστρέφεται γύρω από τη Γη πάνω από την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια το prject ονομάστηκε Σταθμός Von Braun. Ο αποτελούμενος από 24 μονάδες που συνδέονται με άξονες ανελκυστήρων που αποτελούν έναν περιστρεφόμενο τροχό σε τροχιά γύρω από τη Γη - είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το 2027.

Έπειτα από δύο χρόνια το ξενοδοχείο έχει πλέον ένα νέο όνομα - Voyager Station - και πρόκειται να κατασκευαστεί από την Orbital Assembly Corporation, μια νέα κατασκευαστική εταιρεία που διευθύνεται από τον πρώην πιλότο John Blincow, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Gateway Foundation.

Πρόσφατα ο J. Blincow εξήγησε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις που σχετίζονται με το Covid, αλλά η κατασκευή στο διαστημικό ξενοδοχείο αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 και μια παραμονή στο διάστημα θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα έως το 2027.

Το σύστημα StarShip του SpaceX θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσέγγιση στον σταθμό Voyager.

"Δεν μπορούμε να ονομάσουμε το SpaceX συνεργάτη μας, αλλά στο μέλλον ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους", δήλωσε ο Blincow σε μια πρόσφατη ζωντανή εκδήλωση που προωθεί το Orbital Assembly, συμβουλεύοντας τους θεατές να "κολλήσουν"

Προς το παρόν, το διαστημικό ξενοδοχείο δεν διαφημίζει μια τιμή δωματίου, αλλά μάλλον θα είναι αρκετά υψηλή.

Η Virgin Galactic, για παράδειγμα, σκοπεύει να εκτοξεύσει επιβάτες σε υπόγειο χώρο με 250.000 $ ανά άτομο και ανά ταξίδι.

Ωστόσο, η ομάδα πίσω από το σταθμό Voyager δήλωσε ότι ελπίζει να κάνει τελικά μια διαμονή στο ξενοδοχείο ισοδύναμη με "ένα ταξίδι σε μια κρουαζιέρα ή ένα ταξίδι στη Disneyland."