Οι Volkswagen και bp ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν για την επέκταση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης εγκαταστάσεων ταχυφόρτισης  ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε καταστήματα λιανικής πώλησης bp σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη.
Τα εκτεταμένα δίκτυα εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης θεωρούνται και από τις δύο εταιρείες ως απαραίτητα

για την επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι εταιρείες υπέγραψαν σήμερα ένα μνημόνιο συμφωνίας για τη συνεργασία τους και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες τους προσεχείς μήνες. Αυτό θα φέρει κοντά δύο κορυφαίους παγκόσμιους παίκτες στην κινητικότητα για να αναπτύξει ένα δίκτυο εξαιρετικά γρήγορων φορτιστών σε βολικές και υψηλής ποιότητας τοποθεσίες - ιστότοπους bp και ιστότοπους Aral στη Γερμανία.

Η συνεργασία θα πρέπει να προσφέρει στους οδηγούς EV μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο να έχουν πρόσβαση σε κοντινές, αξιόπιστες, ποιοτικές επιλογές φόρτισης. Η bp εκτιμά ότι περίπου το 90% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ζουν σε 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από έναν πρατήριο bp ή Aral.

Η συμφωνία θα κάνει επίσης την bp τον συνεργάτη φόρτισης EV του Volkswagen Group, με την ενσωμάτωση του δικτύου φόρτισης της bp στα οχήματα της VW Group, ώστε η εύρεση και η πληρωμή της χρέωσης να είναι γρήγορη και απλή. Το δίκτυο θα είναι επίσης διαθέσιμο για άλλους πελάτες EV ως μέρος του δικτύου παλμών bp (Aral pulse στη Γερμανία), βελτιώνοντας την πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα ευρύτερα.