Η Αυστραλία κέρδισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2020, εν μέρει λόγω της αύξησης κατά 40% σε ετήσια βάση στις ηλιακές εγκαταστάσεις στον τελευταίο όροφο κτιρίων, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τον Ρυθμιστή Καθαρής Ενέργειας της χώρας. Τα 7GW των νέων εγκαταστήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπερέβησαν την εκτίμηση του Ρυθμιστή για 6.3GW το προηγούμενο έτος

και ενισχύθηκε από διάφορα ηλιακά και αιολικά έργα κλίμακας χρησιμότητας που άρχισαν να λειτουργούν νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Ενώ 4GW προσθηκών ήταν έργα μεγάλης κλίμακας - 1,7GW ηλιακής ενέργειας και 2,3GW αιολικά - χαμηλό κόστος τεχνολογίας και η μετατόπιση στις δαπάνες των νοικοκυριών για βελτιώσεις στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 συνέβαλε στην αύξηση των εγκαταστάσεων PV στον τελευταίο όροφο των κατοικιών, με 3GW εγκατεστημένα κατά τη διάρκεια έτος.
Μεταξύ 2018 και 2020, η Αυστραλία πρόσθεσε 18,3GW νέας ανανεώσιμης χωρητικότητας, αντιπροσωπεύοντας μια επένδυση 26,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (20,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ).
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (NEM) έχει αυξηθεί σε πάνω από 30% στα τέλη του 2020, αύξηση 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο David Parker, πρόεδρος του Ρυθμιστή Καθαράς Ενέργειας .