Η νεοεμφανιζόμενη αιολική βιομηχανία στις Η.Π.Α. έλαβε σημαντική ώθηση στις 29 Μαρτίου καθώς η διοίκηση του Μπάιντεν ξεκίνησε μια σειρά συντονισμένων δράσεων με σκοπό να βοηθήσει τη χώρα να εγκαταστήσει 30 GW υπεράκτιας παραγωγής αιολικής ισχύος έως το 2030. Αυτό θα απελευθερώσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες επενδύσεις κεφαλαίου σε έργα τόσο στις ανατολικές όσο

και στις δυτικές ακτές, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και παράγοντας αρκετή ενέργεια χωρίς άνθρακα για να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 10 εκατομμυρίων αμερικανικών κατοικιών το χρόνο, σύμφωνα  με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος ανακοίνωσε την πολυδιάστατη αυτή προσπάθεια σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αιολικής βιομηχανίας.

«Αυτός ο στόχος για υπέράκτια αιολικά 30 GW καταδεικνύει, κατά την άποψή μου, τη δέσμευσή μας σε αυτό που αποκαλώ πατριωτισμό καθαρής ενέργειας», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ στην εκδήλωση. «Είναι μια προσπάθεια να επενδύσουμε, ως έθνος, στα μέσα για τη δική μας ενεργειακή ασφάλεια, στους ανθρώπους μας, στις αλυσίδες εφοδιασμού μας, υπό την ιδιότητά μας».

Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό των υπεράκτιων ανέμων της Αμερικής, η προσπάθεια θα μπορούσε να προκύψει ως ένα κρίσιμο συστατικό της φιλόδοξης προσπάθειας του Προέδρου Joe Biden να απελευθερώσει πλήρως το αμερικανικό μείγμα ισχύος έως το 2035.

Για να βοηθήσει στην εκκίνηση έργων,ανακοίνωσε ότι ανοίγει ευκαιρίες χρηματοδότησης χρέους ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για υπεράκτιους αιολικούς φορείς και προγραμματιστές μεταφοράς, καθώς και για άλλους συμμετέχοντες στο έργο μέσω του Γραφείου Προγράμματος Δανείων. Μέχρι σήμερα, το γραφείο έχει παράσχει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει περίπου 1.000 MW αιολικής ενέργειας στην ξηρά.

Για να υποστηρίξει τον συνολικό στόχο των 30 GW, το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανέθεσε στο Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού να επιταχύνει τις νέες μισθώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης τουλάχιστον 16 σχεδίων κατασκευής και λειτουργίας έως το 2025, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 19 GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας. Το πρακτορείο ανακοίνωσε επίσης μια νέα περιοχή ανάπτυξης ανέμου στο New York Bight, μια περιοχή ρηχών νερών μεταξύ του Long Island και της ακτής του New Jersey, με προβλεπόμενη πώληση μίσθωσης στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.