Η Orsted έλαβε μια τελική επενδυτική απόφαση για ένα υβριδικό αιολικό και ηλιακό έργο 518MW στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ με αναμενόμενη ημερομηνία λειτουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το Κέντρο Ενεργείας Helena αποτελείται από το αιολικό πάρκο Helena 268MW και τη Σπάρτη 250MW (AC) ηλιακή φωτοβολταϊκή φάρμα.

Η Orsted έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με πολλούς εταιρικούς offtakers, συμπεριλαμβανομένης της Henkel για ένα μέρος της παραγωγής αιολικής ενέργειας και της Target για ένα μέρος της ηλιακής παραγωγής.

Το Helena Energy Center, στην κομητεία Bee, στο νότιο Τέξας, θα επιτρέψει στο Orsted να μεγιστοποιήσει τη χρήση της «εξαιρετικής τοποθεσίας, σε μια αγορά υψηλής ρευστότητας», σε μια πρωτεύουσα διαδρομή εισαγωγής στο κέντρο φόρτωσης του Σαν Αντόνιο και σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ισχυροί παράκτιοι άνεμοι και ηλιοφάνεια.

Το έργο Helena Energy Center μεταφέρει το χερσαίο επιχειρησιακό και υπό κατασκευή χαρτοφυλάκιο της Orsted σε 4GW, ένα χαρτοφυλάκιο που είναι γεωγραφικά και τεχνολογικά διαφορετικό, εκτείνοντας το Τέξας, τα Midwest και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ σε αιολικό, ηλιακό και αποθηκευτικό χώρο.
Με τη «σημαντική ανάπτυξη χαρτοφυλακίου» τα επόμενα χρόνια, η ομάδα εμπορικών συναλλαγών ενέργειας της Orsted στις ΗΠΑ, μέχρι τώρα μέρος της επιχειρηματικής μονάδας αγορών της εταιρείας, έχει ενσωματωθεί στις χερσαίες επιχειρήσεις της Orsted.

Ο Μπεν Πρατ έχει διοριστεί για να ηγηθεί της ομάδας που εδρεύει στο Σικάγο και εντάσσεται στην ομάδα χερσαίας διαχείρισης, η οποία συνεχίζει να διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της θάλασσας, Declan Flanagan. «Γίναμε γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές νέων αιολικών και ηλιακών στις ΗΠΑ και η ύπαρξη δυνατοτήτων παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις πτυχές των αγορών ενέργειας είναι κεντρική για τα φιλόδοξα αναπτυξιακά μας σχέδια», δήλωσε ο Flanagan.