Το IKEA US θα χρησιμοποιήσει έναν στόλο 40 ηλεκτρικών οχημάτων για να εξυπηρετήσει τους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης έως το Μάιο του 2021 σε συνεργασία με την διαδικτυακή εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Fluid Truck από την οποία θα ενοικιάζει ηλεκτρικά φορτηγά με ευέλικτο πρόγραμμα.

Η Ingka Investments, ο επενδυτικός βραχίονας της μητρικής εταιρείας ΙΚΕΑ Ingka Group, έγινε μειοψηφικός μέτοχος της Fluid Truck τον Μάρτιο του 2021.

Ο Steven Moelk, διευθυντής υλοποίησης έργου στο IKEA US, εξηγεί:

Ανεξάρτητοι εργολάβοι λειτουργούν σήμερα το 90% των οχημάτων παράδοσης στο δρόμο. Το να τους δοθεί πρόσβαση σε ηλεκτρικά φορτηγά χωρίς να επιβαρύνει το κόστος επιτρέπει σε εταιρείες όπως η δική μας τη δυνατότητα να προωθήσουν τις δεσμεύσεις μας για βιωσιμότητα και παράδοση ακόμα και όταν δεν διαθέτουμε ή ελέγχουμε οχήματα που λειτουργούν στην αλυσίδα εφοδιασμού μας.

Ο στόλος IKEA NYC αποτελείται επί του παρόντος από εμπορικά φορτηγά κιβωτίων Lightning eMotors Class 4 και φορτηγά Workhorse C1000. Τα φορτηγά Box Lightning Class 4 διαθέτουν χωρητικότητα μπαταρίας 129 kWh, εύρος 120 μιλίων και τελική ταχύτητα 65 mph. Το C1000 - είναι 1.000 κυβικά πόδια - έχει μπαταρία 70 kWh (4 μονάδες), εύρος 100 μιλίων και τελική ταχύτητα 75 mph.

Ο επόμενος στόχος του IKEA για ηλεκτρικό φορτηγό παράδοσης κατ 'οίκον είναι να βάλει 50 από αυτούς στο δρόμο στο Λος Άντζελες. Ο σουηδικός γίγαντας λιανικής εργάζεται για τη δημιουργία υποδομής φόρτισης στα καταστήματά του στο LA και τα ηλεκτρονικά φορτηγά θα παραδοθούν στην Burbank τον Μάιο του 2021 και στη συνέχεια στην Covina και την Costa Mesa.

Το ΙΚΕΑ έχει δεσμευτεί να φτάσει το μηδέν σε εκπομπές άνθρακα στις παραδόσεις εντός έδρας έως το 2025.