Siemens Gamesa θα Προμηθεύσει με Ανεμογεννήτριες Αιολικό Πάρκο 1.4 GW στα Ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου

Siemens Gamesa θα Προμηθεύσει με Ανεμογεννήτριες  Αιολικό Πάρκο 1.4 GW στα Ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου
Τρι, 6 Απριλίου 2021 - 11:11

Η Siemens Gamesa έλαβε παραγγελία από την RWE να προμηθεύσει με ανεμογεννήτριες το αιολικό πάρκο 1.4 GW Sofia στα ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η περιοχή βρίσκεται 195 χιλιόμετρα μακριά από τη βορειοανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου στο Dogger Bank, η Sofia θα διαθέτει ανεμογεννήτριες 100 SG 14-222 DD. Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025,

ανακοίνωσε η Siemens Gamesa. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται έως το τέταρτο τρίμηνο του 2026.

Αυτή είναι η πρώτη σταθερή παραγγελία της Siemens Gamesa για το μεγαλύτερο μοντέλο στροβίλου στο χαρτοφυλάκιο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική αγορά στον κόσμο, επομένως είναι σκόπιμο να είναι η πρώτη που θα εγκαταστήσει τον μεγαλύτερο στρόβιλο παραγωγής στον κόσμο, το SG 14-222 DD», είπε ο Marc Becker, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa Offshore Business Unit.

Ο στρόβιλος μπορεί να φτάσει έως και 15 MW χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Power Boost της εταιρείας, διαθέτει ρότορα διαμέτρου 222m, λεπίδες άνθρακα και υαλοβάμβακα μήκους 108m και περιοχή σάρωσης 39.000m2.

Η Siemens Gamesa υπέγραψε επίσης προτιμώμενες συμφωνίες προμηθευτών για την παράδοση της νέας τουρμπίνας στο έργο Hai Long 2 300 MW στην Ταϊβάν και το εμπορικό έργο 2,6 GW Dominion Energy Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) στις ΗΠΑ.