Η ReNew Power Pvt., Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας, σχεδιάζει να επενδύσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας έως το 2025 εν μέσω μιας προσπάθειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση για τη μείωση των εκπομπών.

Η εταιρεία, υποστηριζόμενη από επενδυτές όπως η Goldman Sachs Group Inc. και το Canada Pension Plan Investment Board, στοχεύει να υπερδιπλασιάσει την ικανότητα ανανεώσιμης ισχύος της στα 18,5 gigawatts έως το 2025, δήλωσε ο πρόεδρος Sumant Sinha σε συνέντευξή του.

Η εταιρεία Gurugram, με έδρα την Ινδία, θα εξετάσει την κατασκευή των δικών της έργων, καθώς και εξαγορών για ανάπτυξη.

Η Ινδία, η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και να επεκτείνει την ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας σχεδόν πέντε φορές, στα 450 gigawatts έως το 2030, κάτι που μεταφράζεται σε μία επενδυτική ευκαιρία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ναρίντερ Μόντι. Η ReNew βρίσκεται σε θέση να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη μαζική ανάπτυξη πράσινης ενέργειας του έθνους.
«Ο στόχος των 450-gigawatt δεν είναι απλώς ένας καλός», τόνισε ο Sinha. «Είναι κάτι που αναπόφευκτα πρέπει να επιτύχουμε εάν θέλουμε να καλύψουμε τη ζήτηση ενέργειας.»
Η ReNew διαθέτει περίπου 5,4 gigawatts λειτουργικών εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ενώ έργα 4,5 gigawatt  βρίσκονται υπό κατασκευή. Η εταιρεία συμφώνησε να συγχωνευθεί με την εταιρεία RMG Acquisition Corp. που εδρεύει στις ΗΠΑ, μια συμφωνία που θα της δώσει  καθαρά έσοδα περίπου 610 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία εξετάζει επίσης νέες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Η απόφαση της Ινδίας να επιβάλει φόρους εισαγωγής σε κυψέλες και μονάδες καθιστά την επένδυση στην εγχώρια παραγωγή μια ευνοϊκή πρόταση, δήλωσε η Sinha, προσθέτοντας ότι ο κύριος στόχος της εταιρείας θα είναι η εξασφάλιση εφοδιασμού για τα δικά της έργα.