Η ολλανδική εταιρεία ενέργειας Eneco στοχεύει να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας τόσο σε Ολλανδία όσο και στο Βέλγιο ως μέρος μιας ενημερωμένης στρατηγικής που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Μετά την προσθήκη 202MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2020, η εταιρεία επιδιώκει να διπλασιάσει την ηλιακή και αιολική της ισχύ στα 2,5GW τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανακοίνωση έρχεται ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Eneco από την Mitsubishi Corporation και την Chubu Electric Power. Η εταιρεία δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των νέων μετόχων της ήταν πολύτιμη για την κατάρτιση της στρατηγικής.

Οι πρόσφατες εξελίξεις της Eneco σε ΑΠΕ περιλαμβάνουν και τη συμφωνία με τον διαδικτυακό λιανοπωλητή Bol.com, εγκαθιστώντας 13.000 πάνελ σε ένα κέντρο διανομής στις Κάτω Χώρες, ενώ μια νέα συμφωνία με την Coca-Cola στη χώρα θα δει το βοηθητικό πρόγραμμα να παρέχει ενέργεια από το ηλιακό αγρόκτημα de Wildert στην εταιρεία αναψυκτικών από το επόμενο έτος.

Δημοσιεύοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020, η Eneco αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν, εν μέρει λόγω της πανδημίας COVID-19 με αποτέλεσμα κενά γραφεία και λιγότερα ταξίδια με το τρένο. «Ως εκ τούτου, έπρεπε να πουλήσουμε εκ νέου όγκους ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές αγοράς», δήλωσε η εταιρεία. Τα έσοδα μειώθηκαν 4,2% από έτος σε έτος σε 4,15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παρόλο που τα έσοδα από την ηλεκτρική ενέργεια μειώθηκαν στο Βέλγιο και την Ολλανδία, αυτό αντισταθμίστηκε από νέους πελάτες στη Γερμανία μετά την εξαγορά της E.ON Heizstrom από την εταιρεία.