Royal Dutch Shell: Με Καθαρή Ενέργεια το Ήμισυ του Ενεργειακού Μείγματος της Εταιρείας «την Επόμενη Δεκαετία».

Royal Dutch Shell: Με Καθαρή Ενέργεια το Ήμισυ του Ενεργειακού Μείγματος της Εταιρείας «την Επόμενη Δεκαετία».
energia.gr
Τρι, 11 Μαΐου 2021 - 09:27

Ο επικεφαλής της Royal Dutch Shell Ben van Beurden, αναμένει ότι η καθαρή ενέργεια θα αποτελέσει το ήμισυ του ενεργειακού μείγματος της εταιρείας «κάποια στιγμή την επόμενη δεκαετία». «Εάν δεν πετύχουμε στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, θα έχουμε πρόβλημα όχι μόνο ως εταιρεία αλλά και ως κοινωνία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ben van Beurden σε συνέντευξή του στο AXIOS του HBO.

Όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι, η αγγλο-ολλανδική εταιρεία έχει θέσει ως «φιλοδοξία» να γίνει εταιρεία ενέργειας με εκπομπές μηδενικών εκπομπών έως τα μέσα αυτού του αιώνα. Το επίτευγμα θα περιλαμβάνει την παραγωγή λιγότερου πετρελαίου, περισσότερου φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τη χρήση τεχνολογιών που βρίσκονται ακόμη στην παιδική τους ηλικία, όπως υδρογόνο και δέσμευση άνθρακα. Δεν είναι βέβαια όλοι πεπεισμένοι με την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, με τον ενεργειακό γίγαντα να συγκρούεται με ορισμένους μετόχους για το θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση του μέσα στο μήνα.

«Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τους υδρογονάνθρακες στο μείγμα, πρέπει να κάνουμε κάτι για τη χρήση του, όχι για την παραγωγή του», είπε ο van Beurden. Μιλώντας για τις προκλήσεις της μετάβασης, ο 63χρονος Ολλανδός είπε επίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν αποτελέσματα αμέσως, αλλά «μην περιμένετε ότι αύριο θα σταματήσουμε να πουλάμε ντίζελ σε φορτηγά», σημείωσε χαρακτηριστικά.