Η Βp και η EnBW ''Ανοίγουν'' την Πύλη Προμηθευτών ScotWind για την Υποστήριξη της Υπεράκτιας Αιολικής Ανάπτυξης

Η Βp και η EnBW Ανοίγουν την Πύλη Προμηθευτών ScotWind για την Υποστήριξη της Υπεράκτιας Αιολικής Ανάπτυξης
energia.gr
Τρι, 11 Μαΐου 2021 - 11:22

Η bp και η EnBW παρουσίασαν μια ηλεκτρονική πύλη για τον τομέα της μηχανικής και του εφοδιασμού της Σκωτίας, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών εταιρικών σχέσεων, συμμετέχοντας στον επερχόμενο γύρο χρηματοδοτικής μίσθωσης ScotWind. Η πύλη της αλυσίδας εφοδιασμού, www.bp-EnBW.com/Scotwind, θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος

που θα διαφημίζει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές ευκαιρίες για υπεργολάβους και προμηθευτές που σχετίζονται με οποιαδήποτε αναπτυξιακά έργα, εάν οι εταιρείες τους έχουν επιτύχει σε δημοπρασία.

Εταιρείες που εδρεύουν στη Σκωτία, με σημαντικές δραστηριότητες στη Σκωτία ή που σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν τη βάση τους ή τις δραστηριότητές τους στη Σκωτία, ενθαρρύνονται να δηλώσουν ενδιαφέρον για μελλοντικές ευκαιρίες.

Ο Dev Sanyal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της bp για το φυσικό αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε: «Η αλυσίδα εφοδιασμού της Σκωτίας έχει διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη στη Βόρεια Θάλασσα και την παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη αυτού του νέου τύπου βιομηχανίας εξώ από τις ακτές της Σκωτίας.

«Η Σκωτία διαθέτει αλυσίδα εφοδιασμού παγκόσμιας κλάσης με δεκαετίες εμπειρίας στην υπεράκτια ενέργεια - ότι η βαθιά δεξιότητα μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα στον υπεράκτιο άνεμο. Αυτή η πύλη θα εξασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Σκωτίας - από εισηγμένες εταιρείες σε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις - μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση και να συνδυάσει τις δεξιότητές τους με μελλοντικές επικείμενες ευκαιρίες.

Ο ιστότοπος θα καλέσει επίσης ΜΜΕ και εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν τις δεξιότητές τους ή τις δραστηριότητές τους σε υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η πύλη κυκλοφορεί πριν από τη δημοπρασία ScotWind, καθώς τόσο η bp όσο και η EnBW συνεχίζουν να χτίζουν τις αντίστοιχες αιολικές τους επιχειρήσεις.

Νωρίτερα φέτος, η bp εισήλθε στον υπεράκτιο τομέα αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος στον κόσμο, μαζί με την EnBW. Δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση 50-50 για την από κοινού ανάπτυξη και λειτουργία δύο μισθώσεων στη Θάλασσα της Ιρλανδίας που προσφέρουν συνδυασμένη δυνητική ικανότητα παραγωγής τριών gigawatts (GW) - επαρκής για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο με καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα.

Η EnBW είναι μια μεγάλη γερμανική εταιρεία ενέργειας, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία αιολικών πόρων. Η EnBW είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενεργειακού εφοδιασμού στη Γερμανία και την Ευρώπη με εργατικό δυναμικό περίπου 24.000 υπαλλήλων και στοχεύει στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2035.

Το 2020, η EnBW ξεκίνησε το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο της Γερμανίας - τις εξελίξεις Hohe See και Albatros στη Βόρεια Θάλασσα, με συνδυασμένη παραγωγή 640MW.

Πέρυσι, η bp δημιούργησε μια συνεργασία με την Equinor για την ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής έργων με προγραμματισμένη δυναμική ικανότητα παραγωγής 4,4 GW. Στην ξηρά στις ΗΠΑ, η bp έχει ακαθάριστη παραγωγική ικανότητα 1,7GW, λειτουργώντας εννέα αιολικά περιουσιακά στοιχεία σε όλη τη χώρα.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πυρήνας της στρατηγικής της bp - έως το 2030 η bp στοχεύει στην ανάπτυξη περίπου 50GW καθαρής ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας από 3,3GW το 2020. Αυτό σχετίζεται με τη συνολική ποσότητα, καθαρή έως bp, ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας που έχει αναπτύχθηκε στο σημείο της τελικής απόφασης για επενδύσεις. Η στρατηγική περιλαμβάνει επίσης σχέδια αύξησης της ετήσιας επένδυσης χαμηλού άνθρακα της bp 10 φορές, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο
έτος.