Gazprom: «Δεν Σχεδιάζουμε Προς το Παρόν να Κατασκευάσουμε Νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου προς την Ευρώπη»

Gazprom: «Δεν Σχεδιάζουμε Προς το Παρόν να Κατασκευάσουμε Νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου προς την Ευρώπη»
energia.gr
Τρι, 18 Μαΐου 2021 - 19:39

Η Gazprom δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει νέο αγωγό φυσικού αερίου στην Ευρώπη «προς το παρόν», ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ο Oleg Aksyutin, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας ενέργειας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω βίντεο, ο Aksyutin δήλωσε ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Gazprom σχετικά με την ικανότητα εξαγωγής φυσικού αερίου μέσω αγωγών προς την Ευρώπη και την Κίνα, η εταιρεία δεν θα κατασκευάσει αγωγό προς την Ευρώπη

Η ετήσια ικανότητα εξαγωγής της εταιρείας προς την Ευρώπη και την Κίνα έχει φτάσει το επίπεδο των 330 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, εκ των οποίων το 60% προορίζεται για την Ευρώπη.

Η εταιρεία διεξάγει επίσης διάφορες μελέτες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του επόμενου έτους, ενώ μετά θα τεθούν στόχοι για το κλίμα, ανέφερε ο Aksyutin.

Ας σημειωθεί ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 12,1% σε ετήσια βάση το 2020, φτάνοντας τα 174,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.