Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης στην Εκδήλωση για τα Εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων Διαχείρισης Fraport Greece

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης στην Εκδήλωση για τα Εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων Διαχείρισης Fraport Greece
energia.gr
Τετ, 19 Μαΐου 2021 - 11:36

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που συμπίπτει με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς στο δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας η προσέλκυση τουριστών

αποτελεί τη σοβαρότερη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, στην προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας που περιμένει πολλά από τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια.

Αναλυτικά: Κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί, έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών, 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης, κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί

Τα 14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια θα διαθέτουν νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.