Η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία, ανάμεσα σε 49 χώρες, σε Γαλάζιες Σημαίες, ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος. H χώρα μας έλαβε φέτος πιστοποίηση για 545 ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, 

Μάλιστα φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε, και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ ακολουθούν οι ΠΕ Ρόδου, Λασιθίου και Χανίων με 49, 40 και 33 σημαίες αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως ως ένα υπόδειγμα διαχείρισης της πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, χαιρετίζοντας την εθνική επιτυχία, και προσέθεσε ότι «κάθε Γαλάζια Σημαία που κυματίζει συμβάλει στο να επιστρέψουμε με κάθε τρόπο στην ομαλότητα και την κανονικότητα»

«Φέτος η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν καθαρό, υγιή και ασφαλή προορισμό, εν μέσω αυτής της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Χαιρετισμούς στη διαδικτυακή εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, Σταύρος Κατσικάδης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Από την ΕΕΠΦ τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.