Καμπανάκι Wood Mackenzie για Περιουσιακά Στοιχεία Πετρελαίου και Φ. Αερίου $14 τρισ., από την Ενεργειακή Μετάβαση

Καμπανάκι Wood Mackenzie για Περιουσιακά Στοιχεία Πετρελαίου και Φ. Αερίου $14 τρισ., από την Ενεργειακή Μετάβαση
energia.gr
Δευ, 24 Μαΐου 2021 - 11:47

Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση δημιουργεί αβεβαιότητα για εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία εξαρτώνται από καιρό από την αόριστη αύξηση της ζήτησης για την αντιστάθμιση των κινδύνων παρά την πανδημική ώθηση φέτος, δήλωσε η εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19, η ζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ των 160 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα που έφτασε το 2019, ανέφερε σε έκθεση.

«Μετά από έξι χρόνια χαμηλότερων τιμών, τα δεδομένα είναι πιο κατάλληλα από ποτέ», τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ο τομέας θα δημιουργήσει τόση ταμειακή ροή φέτος στα 60 $ ανά βαρέλι, όπως έκανε στα 100 $ πριν από τη πτώση των τιμών του 2014.

Ενώ η βιομηχανία έχει απολαύσει έναν αιώνα σχεδόν συνεχούς αύξησης της ζήτησης, βρίσκεται τώρα υποχρεωμένη να προμηθεύει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε έναν κόσμο στον οποίο η μελλοντική ζήτηση και τιμή είναι εξαιρετικά αβέβαιη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Wood Mackenzie, Fraser McKay.