Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέρριψε το Mega project των 486 MW ανεμογεννητριών σε διάσπαρτες βραχονησίδες στο Αιγαίο της εταιρείας «Κυκλαδικά Μελτέμια» (συμφερόντων Eunice). Την απόφαση της απόρριψης του αιτήματος της εταιρείας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, υπέγραψε τη Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του YΠΕΝ κ. Κώστας Δημόπουλος.  

Η απόφαση έλαβε υπόψη της ότι το σύνολο του προτεινόμενου έργου εμπίπτει εντός προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 και συγκεκριμένα εντός έξι Ζωνών Ειδικής Προστασίας και εντός τεσσάρων Ειδικών Ζωνών Διατήρησης, όπως επίσης και εντός έξι Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας. 

Η απόφαση χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντικές τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, με συνέπεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, να μην μπορεί να τεκμηριωθεί πως υπάρχει βεβαιότητα των αρμοδίων αρχών για το ότι δεν θα βλάψει την ακεραιότητα του τόπου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση αιολικών σταθμών σε 14 ακατοίκητες βραχονησίδες του Νοτίου Αιγαίου (Κούνουποι, Σύρνα, Πλακίδα, Μεσονήσι, Μεγάλο Σοφράνο, Παχειά Ανάφης, Μακρά, Λιάδι, Κίναρος, Λέβιθα, Οφιδούσσα, Κανδελιούσσα, Περγούσσα, Παχειά Νισύρου των Δήμων Νισύρου, Λέρου, Αστυπάλαιας και Ανάφη) καθώς και διασυνδετήρια γραμμή μεταφοράς 150 KV με το ΚΥΤ Λαυρίου στην Αττική.