Δύο φωτοβολταϊκά απέκτησε η B&F μέσω της εξαγοράς των εταιρικών μεριδίων της Canalis επεκτείνοντας έτσι τη δραστηριότητά της στον τομέα της ενέργειας, πέρα από τον κλάδο γυναικείας ένδυσης, όπου δραστηριοποιείται κατά βάση

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία, προχώρησε σε εκτέλεση σχετικού προσυμφώνου μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων που σύναψε με την Eledyn MIKE, μοναδικό εταίρο της Canalis Ενεργειακή ΜΙΚΕ (με διακριτικό τίτλο Canalis MIKE). Προέβη στην απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της τελευταίας, ήτοι 1.000 εταιρικών μεριδίων ονομαστικής αξίας ενός ευρώ καταβάλλοντας τίμημα ύψους 166.513,06 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η B&F πλέον καθίσταται μοναδική και αποκλειστική εταίρος της Canalis MIKE έχοντας στο εξής στην πλήρη κυριότητά της δύο πλήρως ηλεκτρισμένα και εν λειτουργία Φ/Β πάρκα 0,5 ΜWatt έκαστο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το φθινόπωρο η B&F προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Aretousa Energy Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, καθώς και με τους Αρετή Τσιφτσή, Monthey Investments Limited και Νεφέλη Μοσχοβού Νefeli Energy με σκοπό την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 0,5 ΜWatt έκαστο. Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε και με την Εστία Energy, η οποία εδρεύει στο Δήμο Αχαΐας, καθώς και με άλλες εταιρείες για φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δήμο Δάφνης, Νέας Ιωνίας και αλλού. Έτσι η εταιρεία ενισχύει μια από τις δραστηριότητές της που αφορά την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες και άλλες πηγές.

Εμπορία ένδυσης

Οι κύριες δραστηριότητες της B&F πάντως παραμένουν εστιασμένες στη βιομηχανική παραγωγή και την εμπορία ειδών ένδυσης, υπόδησης, υφασμάτων και αξεσουάρ, τομέας που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε το 2020 κατά 25 εκατ. ευρώ λόγω των επιπτώσεων από το lockdown. Παρ’ όλ’ αυτά η B&F διατήρησε τη θέση της στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό, με τα εμπορικά σήματα BSB και Lynne να εισφέρουν το σύνολο σχεδόν των εσόδων, αφού τα έσοδα από ενοίκια επενδυτικών ακινήτων αφορούν περίπου 0,54% των συνολικών πωλήσεων.

Κατά την οικονομική χρήση 2020 ο όμιλος άνοιξε 5 νέα καταστήματα στην Ελλάδα και 3 στη Ρουμανία.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")