Στην προκήρυξη ενός έργου που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες τη; Ανατολικής Αττικής προχώρησε η ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για την κατασκευή του «Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας», με αξίας σύμβασης στα 88,77 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολικά στα 110,08 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας φάσης των εγκαταστάσεων του Κ.Ε.Λ. Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (Κ.Π.Ε.Ε.), συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2021, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων θα κατασκευαστεί  στη θέση Πλατύ Χωράφι το ΚΕΛ και στη θέση «Ακρωτήριο Βελάνι» ο υποθαλάσσιος αγωγός.
Το έργο έχει διάρκεια 114 μήνες. Σε αυτό περιλαμβάνεται περίοδος 30 μηνών για την κατασκευή και 84 μήνες (7 έτη) για τη λειτουργία.

Στους όρους της προκήρυξης περιλαμβάνεται και το δικαίωμα της ΕΥΔΑΠ μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία για επιπλέον χρονικό διάστημα για 1 έτος (δικαίωμα προαίρεσης).