Υποβαθμίζει η Πολωνία την Απόφαση της Δανίας να Ακυρώσει την Άδεια για τον Αγωγό Φ. Αερίου Baltic Pipe

Υποβαθμίζει η Πολωνία την Απόφαση της Δανίας να Ακυρώσει την Άδεια για τον Αγωγό Φ. Αερίου Baltic Pipe
energia.gr
Παρ, 4 Ιουνίου 2021 - 14:44

Η απόφαση της Δανίας να ακυρώσει περιβαλλοντική άδεια για τον αγωγό Baltic Pipe, που συνδέει την Πολωνία με τα νορβηγικά πεδία φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και της Δανίας, δεν έχει καμία επίπτωση στην υλοποίηση του έργου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολωνική εταιρεία δικτύου Gaz-System

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο διαχειριστής του δικτύου της Δανίας, Energinet, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κατασκευή του αγωγού σταμάτησε στη Δανία μετά την ανάκληση μιας περιβαλλοντικής άδειας.

«Η απόφαση δεν επηρεάζει την υλοποίηση του έργου του Baltic Pipe από την Gaz-System», ανέφερε σε δήλωση ο φορέας διαχείρισης του δικτύου της Πολωνίας.

Το έργο, το οποίο η Πολωνία ανέμενε να είναι έτοιμο το 2022, είναι το κλειδί στα σχέδια της Βαρσοβίας για τη μείωση της εξάρτησης από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.

«... Οι κατασκευαστικές εργασίες στο έργο του Baltic Pipe, για τις οποίες είναι υπεύθυνη η εταιρεία, τόσο στην ξηρά όσο και στη Βαλτική, εκτελούνται ομαλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε επίσης η Gaz-System.

Η εταιρεία δηλώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διαχειριστή του δικτύου της Δανίας ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση. Σε ερώτημα του Reuters, η Gaz-System δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει πόσο προχωρημένη είναι η κατασκευή του αγωγού, μήκους 900 χιλιομέτρων.