Μότορ Όιλ: Βεβαίωση Παραγωγού από ΡΑΕ για το Σταθμό ΣΗΘΥΑ 57 MW στους Αγίους Θεοδώρους

Μότορ Όιλ: Βεβαίωση Παραγωγού από ΡΑΕ για το Σταθμό ΣΗΘΥΑ 57 MW στους Αγίους Θεοδώρους
energia.gr
Τετ, 9 Ιουνίου 2021 - 13:01

Η ΡΑΕ χορήγησε βεβαίωση παραγωγού ειδικού έργου στην Μότορ Όιλ, που αφορά στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), ισχύος 57 MW στο Σουσάκι, Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στη ΡΑΕ τον Δεκέμβριο 2020.

 

Ο όμιλος της Μότορ Όιλ προχωρά σε μία σειρά επενδύσεων, που διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό της με έμφαση στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, στο φυσικό αέριο, στην ηλεκτροκίνηση και στη βελτίωση της απόδοσης των διυλιστηρίων με παράλληλη προσθήκη προιόντων νέας τεχνολογίας.

Ήδη η Motor Oil συμμετέχει με ποσοστό 35% στην Korinthos Power A.E., η οποία λειτουργεί τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 436,6 MW, ενώ στη λιανική αγορά δραστηριοποιείται με την εταιρία NRG, τόσο στην προμήθεια ηλεκτρισμού όσο και φυσικού αερίου.

Η εταιρε'ι ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της στις ΑΠΕ, ενώ κατέχει άδεια ισχύος 300MW ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦοΣΕ ΑΠΕ). Στο αντικείμενο της έχει προστεθεί και η παροχή υπηρεσιών ενεργειακής εξοικονόμησης/απόδοσης.

Το Φεβρουάριο του 2020 απέκτησε φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ισχύος 47MW στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Επίσξης τοποθετεί στις  εγκαταστάσεις της στους Αγίους Θεοδώρους φωτοβολταϊκές συστοιχίες και μπαταρίες για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας.