Σε καταρχήν συμφωνία για την τιμολόγηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», του μεγαλύτερου καταναλωτή ρεύματος στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού, έχουν καταλήξει η Mytilineos και η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos κατά τη διάρκεια της τακτικής ΓΣ της εταιρείας. 

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα που πιθανόν να κλείσουν ακόμη και εντός της εβδομάδας, οπότε και θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Εκφράζω την πεποίθηση ότι και θα πετύχουμε το στόχο να "πρασινίσουμε” το αλουμίνιο και θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος επισημαίνοντας ότι το κλίμα στις συζητήσεις με τη ΔΕΗ ήταν εξαιρετικό, ενώ και η διοίκηση του κ. Στάσση επέδειξε ρεαλισμό που θα βοηθήσει συνολικά τη βιομηχανία να προχωρήσει στην ενεργειακή μετάβαση. «Ελπίζω η συμφωνία να ικανοποιήσει και τους μετόχους», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μυτιληναίος αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρείας, εκτίμησε ότι  τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, με την ωρίμανση των επενδύσεων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς, την καινοτομία που εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και το θετικό κλίμα των αγορών εμπορευμάτων σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα, θα αρχίσει η απογείωση για τον Όμιλο. «Σε διάστημα 2 -3 ετών μπορούμε να ελπίζουμε σε διπλασιασμό των μεγεθών της εταιρείας, ξεκινώντας από την κερδοφορία του 2022 που ελπίζουμε να είναι διπλάσια από το 2020. Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη καταλαβαίνετε το τι ακολουθεί», τόνισε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.