Τη μείωση των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους (ΜΣΚΚ) των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης και των πρατηρίων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της εφαρμογής από 15 Φεβρουαρίου των νέων μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό του λαθρεμπορίου.


Τη μείωση των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους (ΜΣΚΚ) των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης και των πρατηρίων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της εφαρμογής από 15 Φεβρουαρίου των νέων μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό του λαθρεμπορίου. Εξαιτίας της εξομοίωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών εμπορίας, των πρατηρίων και των πωλητών θα αυξηθούν, χωρίς ωστόσο να αυξηθούν και τα κέρδη τους. Προκειμένου να γλιτώσουν τη φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να μειώσουν τους ΜΣΚΚ. Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζονται ως ακολούθως:


Επί ακαθαρίστων εσόδων ΜΣΚΚ. - Εμπορος (πρατήριο) βενζίνης και πετρελαίου κίνησης 1,15% (από 1,15%). - Εμπορος (πρατήριο) πετρελαίου θέρμανσης 1,57% (από 4,00%). - Εμπορος - μεταπωλητής πετρελαίου θέρμανσης 1,90% (από 4,00%).


Επί αγορών. - Εμπορος (πρατήριο) βενζίνης και ΜΣΚΚ πετρελαίου κίνησης 1,20% (από 1,20%). - Εμπορος (πρατήριο) πετρελαίου θέρμανσης 1,64% (από 6,00%). - Εμπορος - μεταπωλητής πετρελαίου θέρμανσης 1,99% (από 6,00%).