H κινεζική NIO, με επίσημο δελτίο τύπου, ανακοίνωσε ότι έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου ολικού οχήματος (EWVTA) για το ES8. Ως αποτέλεσμα, το εμβληματικό SUV έχει πλέον εγκριθεί για μαζική παραγωγή σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και για την καταχώριση πινακίδας κυκλοφορίας. Το NIO ES8 είναι ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017. Το ES8 παραμένει επί του παρόντος το πρώτο

και το μεγαλύτερο όχημα παραγωγής της NIO. Το όχημα βοήθησε να ξεκινήσει το NIO προς την κατάστασή του ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές EV στην Κίνα και έκτοτε έχει ενταχθεί από πολλά επιπλέον μοντέλα.

Η NIO σχεδιάζει να φέρει το ES8 στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο μαζί με τις απευθείας πωλήσεις και το δίκτυο υπηρεσιών της, καθώς και την πρόσβαση στο NIO House, μια αποκλειστική κοινότητα για ιδιοκτήτες NIO. Επιπλέον, η εφαρμογή NIO θα είναι διαθέσιμη για Ευρωπαίους χρήστες, μαζί με τους Power Swap Stations και το NIO Life, την αγορά εμπορευμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, η NIO έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να φέρει το ολοκαίνουργιο sedan ET7 στην Ευρώπη μετά την κυκλοφορία του ES8. Το ντεμπούτο της παραγωγής έχει προγραμματιστεί να φτάσει κάποια στιγμή το 2022. Επιστρέψτε στον οδηγό NIO για τα τελευταία νέα σχετικά με την επέκταση της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός της Κίνας.