Τα ευρωπαϊκά αποθέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα οποία έχουν πληγεί για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους, παρουσιάζουν μια ευκαιρία ανάκαμψης. Αυτό το βήμα από τη Goldman Sachs δελεάζει μερικούς επενδυτές - αυτούς δηλαδή που δεν βιάζονται. Ο τρόπος που το λέει η Goldman, με τις κυβερνήσεις να υπόσχονται να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα

δείχνει ότι ο τομέας αναμένεται να προσφέρει τελικά πλούσια οφέλη στον μακροπρόθεσμο επενδυτή. Η RBC Wealth Management συμφωνεί.

«Για εμάς, η πρόσφατη διόρθωση αντιπροσωπεύει μια καλή ευκαιρία για τη δημιουργία στρατηγικών θέσεων σε αυτά τα αποθέματα που θα πρέπει να επωφεληθούν από την ισχυρή κοσμική ανάπτυξη», δήλωσε ο Frederique Carrier, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας. Αλλά «μπορεί να απαιτείται υπομονή», είπε.

Μετά από μια μεγάλη άνοδο πέρυσι, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν έχουν ευνοηθεί. Ο ευρωπαϊκός δείκτης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει μειωθεί κατά 27% από την κορυφή του Ιανουαρίου, και τρία από τα 10 συστατικά Stoxx 600 με τις χειρότερες επιδόσεις το 2021 είναι έργα ανανεώσιμης ενέργειας - υποχωρώντας κατά μέσο όρο 35%. Πέρυσι, ήταν από τις καλύτερες επιδόσεις του δείκτη, με τη νορβηγική εταιρεία ηλεκτρολυτών Nel ASA να υπερδιπλασιάζεται και η εταιρεία ηλιακής ενέργειας Scatec ASA να υπερδιπλασιάζεται.