Η Nordex Ενισχύει το Μερίδιο της, στην Αναπτυσσόμενη Αγορά Ανεμογεννητριών της Φινλανδίας

Η Nordex Ενισχύει το Μερίδιο της, στην Αναπτυσσόμενη Αγορά Ανεμογεννητριών της Φινλανδίας
energia.gr
Πεμ, 24 Ιουνίου 2021 - 12:24

Η Nordex έχει εξασφαλίσει παραγγελία 199,5 MW για τέσσερα αιολικά πάρκα στα δυτικά της Φινλανδίας, λαμβάνοντας ήδη το ετήσιο σύνολο για την αγορά πέραν των 500 MW. Η εταιρεία θα προμηθεύσει στρόβιλους N163 / 5.X σε τέσσερα έργα στο εσωτερικό των μέσων δυτικών της Φινλανδίας, καθώς και στα δυτικά της χώρας, κοντά στην ακτή της περιοχής Ostrobothnia.

 

Οι χαλύβδινοι πύργοι με ύψος πλήμνης 148 και 159 μέτρα, θα παραδοθούν σε λειτουργία για παραγωγή 5,7MW.  Η προμήθεια και η εγκατάσταση έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022, με ολοκλήρωση του έργου έως τα τέλη του φθινοπώρου. Στη συνέχεια, η Nordex θα παρέχει υπηρεσία για 30 χρόνια.

Η τελευταία παραγγελία σημαίνει ότι η Nordex έχει ανακοινώσει πάνω από 500MW παραγγελίες στροβίλων στη Φινλανδία το 2021 μέχρι στιγμής.

Τον Μάιο, ανακοίνωσε επίσης μια παραγγελία για το έργο Lumivaara 45,6MW της Energiquelle στο Kainuu. Τον Απρίλιο, ανακοίνωσε παραγγελίες για το Takanebacken 28,5MW της Energiequelle στο Malax και το Torvenkylä 39,9MW στο Kalajoki. Και τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε συμφωνία για την προμήθεια Karhunnevankangas 188MW της wpd.

Η Nordex έως τώρα έχει προμηθεύσει ανεμογεννήτριες για 781,4MW επιχειρησιακής χωρητικότητας αιολικής ενέργειας στη Φινλανδία.