Οι πλειοδότες της φωτοβολταϊκής ενέργειας ανέλαβαν περίπου 2,2 GW ισχύος στις τελευταίες δημοπρασίες ΑΠΕ της Πολωνίας, ανακοίνωσε το Ρυθμιστικό Γραφείο Ενέργειας (URE) της χώρας. Μια αρχική δημοπρασία για έργα με ισχύ μεγαλύτερη από 1ΜW δίνει σχεδόν 24,7TWh ηλεκτρικής ενέργειας και θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με συνδυασμένη ισχύ άνω των 1,2GW καθώς

και χερσαίων αιολικών πάρκων συνολικού ύψους 300 MW.Στη δημοπρασία η χαμηλότερη ηλιακή προσφορά ήταν PLN0.209 / kWh (0,05538 US $ / kWh).
Μια άλλη δημοπρασία για εργοστάσια έως 1MW πούλησε 11,9TWh ενέργειας, με τους πλειοδότες να εξασφαλίζουν όλη τη διαθέσιμη ισχύ. Η δημοπρασία, με χαμηλότερη προσφορά ύψους 0,207 PLN / kWh (0,05485 $ / kWh), θα οδηγήσει στην κατασκευή ηλιακών έργων με συνολική ισχύ σχεδόν 1GW.

Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφορών που υποβλήθηκαν στη δημοπρασία για μικρότερα έργα, οι πλειοδότες επιλέχθηκαν όχι μόνο με βάση τις προσφερόμενες τιμές, αλλά και τη σειρά με την οποία υποβλήθηκαν οι προσφορές.