Η ΔΕΗ Κάνει Δυναμική Είσοδο στην Αγορά Ηλεκτροκίνησης –Σχέδια για 10.000 Σταθμούς Φόρτισης

Η ΔΕΗ Κάνει Δυναμική Είσοδο στην Αγορά Ηλεκτροκίνησης –Σχέδια για 10.000 Σταθμούς Φόρτισης
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Πεμ, 1 Ιουλίου 2021 - 16:53

Η ΔΕΗ εισέρχεται απόψε, στις 18:00, στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, καθώς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει  να φέρει σε πέρας της ΔΕΗ με στόχο να πρωταγωνιστήσει σε μια αγορά με έντονο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει και η σχετική πρόσκληση, ξεκινάει «η νέα εποχή των μετακινήσεων που επηρεάζει θετικά τη ζωή όλων μας και τον πλανήτη.» Συγκεκριμένα η ΔΕΗ δεσμεύεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε, με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και την προαγωγή της πράσινης ενέργειας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο πιο εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων φορτιστών που αναπτύσσεται σε καθημερινή βάση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μέσα από τη στενή συνεργασία με δημόσιους φορείς και με μεγάλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν στους χώρους στάθμευσής τους πολλούς οδηγούς, μέχρι το τέλος του 2021 η ΔΕΗ προβλέπεται να έχει εγκαταστήσει δημόσιους φορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα, με τα σχέδιά της να είναι ακόμη πιο δυναμικά για την επόμενη 5ετία.

Όπως αναμένεται να αναφέρει ο κ. Στάσσης, το όφελος της ηλεκτροκίνησης είναι πολύ σημαντικό για όλους. Ξεκινά από τη ραγδαία μείωση των εκπομπών ρύπων και την αναστροφή της κλιματικής κρίσης, για να δημιουργήσει πιο φιλικές πόλεις και συστήματα μετακινήσεων για τους κατοίκους τους.  

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ  για την ηλεκτροκίνηση θα προβλέπει, επίσης, την εγκατάσταση 1000 σταθμών φόρτισης ανά την επικράτεια έως το 2023, ενώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος ανέρχεται στους 10.000.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, την εταιρεία ταξί Beat, την Fraport Greece που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη χώρα, την LeasePlan Hellas κορυφαία εταιρεία στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων και εσχάτως, με την ΕΛΙΝΟΙΛ η οποία διακρίνεται για την εκτεταμένη παρουσία της στα νησιά. Η διοίκηση της ΔΕΗ δεν σταματά εδώ και στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει και νέες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα και για να διευκολυνθούν οι καταναλωτές που επιθυμούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους σε φορτιστή της ΔΕΗ, η εταιρεία έχει αναπτύξει την εφαρμογή Charge Assist. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να σκανάρει το QR code του σημείου φόρτισης, να επιλέξει τη μέθοδο πληρωμής και, αφού συνδέσει το καλώδιο φόρτισης και επιλέξει “start charging” να φορτίσει το όχημά του.

Επί του παρόντος η ΔΕΗ δεν εφαρμόζει χρεώσεις για τη φόρτιση με αυτή τη διαδικασία, ενώ θα ενημερώσει εκ νέου, όταν αλλάξει η διαδικασία χρέωσης. 

Όλα τα σημεία φόρτισης της ΔΕΗ εμφανίζονται στο χάρτη μέσω της εφαρμογής Charge Assist  και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Για κάθε σημείο φόρτισης αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας του φορτιστή, τον τύπο του φορτιστή, καθώς επίσης παρέχονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του φορτιστή και τη διαθεσιμότητά του. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα σημεία φόρτισης της ΔΕΗ αποτελούν σταθμούς ταχείας φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος, με το χρόνο φόρτισης να εξαρτάται όχι μόνο από την ισχύ του φορτιστή αλλά και από το ηλεκτρικό όχημα καθαυτό.

Στην αποψινή εκδήλωση έχει κληθεί να μιλήσει και η Γενική Γραματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία έχει αναλάβει σχεδόν προσωπικά το πέρασμα της χώρας στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων.