Πελώνη: Η Πράσινη Μετάβαση Από τις Πρώτες Οριζόντιες Πολιτικές Πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης

Πελώνη: Η Πράσινη Μετάβαση Από τις Πρώτες Οριζόντιες Πολιτικές  Πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης
energia.gr
Δευ, 5 Ιουλίου 2021 - 14:31

Η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Κράτους ήταν οι δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές  πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες μπήκαν σε εφαρμογή δρομολογήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και των οποίων η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις τελευταίες εκλογές

Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα όσον αφορά την πράσινη μετάβαση, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη δρομολόγηση σχεδίων απολιγνιτοποίησης, ηλεκτροκίνησης, δυναμικής στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αναδασώσεων και διαχείρισης αποβλήτων.

Αναφορικά με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Κράτους, σημείωσε ότι ήδη καταγράφεται εντυπωσιακό άλμα: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα gov.gr για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.