Η Tesla παρέδωσε πολλά οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, και αυτό οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά με μερίδιο αγοράς 11% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων. Όπως αναφέρει το electrek.co, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει μια πολύ σημαντική αγορά για την Tesla. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η καλιφορνέζικη εταιρεία παρέδωσε 7.304 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δηλαδή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αγορά.

Το περασμένο τρίμηνο, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε αυτό το νούμερο με 7.767 οχήματα που παραδόθηκαν στη χώρα με βάση τα στοιχεία εγγραφής.
Ωστόσο, λόγω του τρόπου διανομής της Tesla, τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα παραδόθηκαν τον Ιούνιο.

Αυτό οδήγησε σε μια ενδιαφέρουσα παράμερο στην αγορά αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο με 11% όλων των πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ και ισοδύναμο με το μερίδιο αγοράς με αυτοκίνητα ντίζελ για πρώτη φορά.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε περίπου 2.000 αυτοκίνητα τους δύο πρώτους μήνες του τριμήνου και, επομένως, εάν οι παραδόσεις ήταν πιο διασκορπισμένες καθ 'όλη τη διάρκεια του τριμήνου, τα μερίδια αγοράς EV θα φαίνονταν διαφορετικά τον Ιούνιο.