Π. Χατζηιωάννου: Συνεχίζει τις Παραγγελίες "Πράσινων" Πλοίων η Safe Bulkers

Π. Χατζηιωάννου: Συνεχίζει τις Παραγγελίες Πράσινων Πλοίων η Safe Bulkers
του Γιώργου Γεωργίου
Τρι, 6 Ιουλίου 2021 - 19:50

Ένα νέο πλοίο με "πράσινες" προδιαγραφές παρήγγειλε η Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου

Πρόκειται για ένα bulk carrier, τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt, το οποίο θα ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία και θα παραδοθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Το νεότευκτο θα έχει σύγχρονο σχεδιασμό, σε ευθυγράμμιση με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το συνολικό βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας αποτελείται από πέντε πλοία ιαπωνικής κατασκευής, τρία εκ των οποίων είναι post panamax και δύο kamsarmaxes.

Το ύψος του τιμήματος δεν έγινε γνωστό, αλλά σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική Allied Shipbroking, ένα νεότευκτο kamsarmax κοστίζει σήμερα περίπου 33 εκατ. δολάρια. Το deal θα χρηματοδοτηθεί με αποθεματικά της εταιρείας.

"Συνεχίζουμε να επενδύουμε στα πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, ανανεώνοντας σταδιακά το στόλο μας" σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λουκάς Μπαρμπαρής.

Πρόσφατα η ναυτιλιακή γνωστοποίησε την αγορά δύο μεταχειρισμένων πλοίων ιαπωνικής κατασκευής και την πώληση πέντε παλαιότερων βαποριών.

"Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου κι έτσι θα κινηθούμε μέχρι να γίνει γνωστή η επόμενη γενιά των πλοίων, στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε", σχολίασε πρόσφατα ο επικεφαλής της Safe Bulkers, Πόλυς Χατζηιωάννου, περιγράφοντας τη στρατηγική της εταιρείας για επενδύσεις σε πλοία με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

(από capital.gr)