Την αγορά έξι νέων πλοίων ανακοίνωσε σήμερα η Danaos Corporation, συμφερόντων του Γιάννη Κούστα, ενισχύοντας την παρουσία της στον "χρυσοφόρο" κλάδο των containerships

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία απέκτησε έξι containerships (en bloc), χωρητικότητας 5.466 TEUs έκαστο, έναντι 260 εκατ. δολαρίων συνολικά. Τα πλοία, τα οποία έχουν μέση ηλικία 6,8 ετών, βρίσκονται σε χρονοναυλώσεις με κορυφαίες εταιρείες τακτικών γραμμών, με μέση διάρκεια περίπου δύο ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω deal θα ενισχύσει τα έσοδα της ναυτιλιακής κατά περίπου 71 εκατ. δολάρια και τα EBITDA κατά περίπου 39 εκατ. δολάρια. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά, ενώ η εταιρεία αξιολογεί εναλλακτικές επιλογές δανεισμού για να χρηματοδοτήσει μέρος της συναλλαγής.

Τα πλοία, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους, είναι σχεδιασμένα με eco προδιαγραφές, όπερ σημαίνει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου, εν συγκρίσει με τα συμβατικά βαπόρια.

"Το τίμημα της εξαγοράς και τα αναμενόμενα έσοδα από τις ναυλώσεις μειώνουν σημαντικά το ρίσκο της συναλλαγής" σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Γιάννης Κούστας.

"Η Danaos είναι μοναδικά τοποθετημένη, ώστε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του ισολογισμού μας και να διεκδικήσει τέτοιες ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι για λήψη δράσεων, με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας" πρόσθεσε.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται, χωρίς τα νέα αποκτήματα, από 65 containerships.

(από capital.gr)