Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενός μηνός διαμορφώθηκαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», έπειτα από το κλείσιμο διυλιστηρίου της Valero Energy την Κυριακή, εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν στην παροχή ρεύματος από καταιγίδα.

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενός μηνός διαμορφώθηκαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», έπειτα από το κλείσιμο διυλιστηρίου της Valero Energy την Κυριακή, εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν στην παροχή ρεύματος από καταιγίδα. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας αλλά και στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, το εν λόγω διυλιστήριο επεξεργάζεται 190.200 βαρέλια πετρελαίου σε ημερήσια βάση. Στήριξη στην άνοδο των τιμών παρείχε επίσης η κακαιρία που έπληξε τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε στο NYMEX κατά 1,82 δολάριο, κλείνοντας στα 93,59 δολάρια το βαρέλι – στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιανουαρίου. Η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 6,5% σε σχέση με το ρεκόρ των 100,09 δολαρίων το βαρέλι στις 3 Ιανουαρίου.

Στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 93,53 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει κέρδη 1,59 δολαρίου. Πρόκειται γαι το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει κλείσει από τις 9 Ιανουαρίου.