Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni, μέσω της θυγατρικής της Gas e Luce, υπέγραψε συμφωνίες για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών έργων στη Γαλλία και την Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την Dhamma Energy Group με έδρα τη Μαδρίτη από τους αρχικούς της εταίρους στη Μαδρίτη, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η τιμή της εξαγοράς

Το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων της Dhamma περιλαμβάνει μία σειρά έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος σχεδόν 3 GW και στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία ή σε προηγμένη ανάπτυξη στη Γαλλία, ισχύος περί τα 120 MW, σύμφωνα με την Eni. Η εξαγορά αποτελεί μέρος του σχεδίου της Eni για επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας στις ΑΠΕ και την ένταξή της στις δραστηριότητες λιανικής στη γαλλική και ισπανική αγορά.

«Αυτή η συναλλαγή θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ικανότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σύμφωνα με την αναπτυξιακή μας στρατηγική, συνεχίζοντας την επέκτασή της στην Ισπανία και ιδίως με την έναρξη της παρουσίας μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γαλλία, όπου η Eni gas e luce έχει ήδη ισχυρή παρουσία και σημαντική πελατολόγιο », ανέφερε ο Claudio Descalzi, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, σε δήλωσή του.

Η αγορά της Dhamma Energy Group ήρθε καθώς η ιταλική εταιρεία πετρελαίου υπέγραψε επίσης άλλη συμφωνία με την Azora Capital για την απόκτηση χαρτοφυλακίου εννέα έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην Ισπανία. Η εξαγορά περιλαμβάνει την απόκτηση τριών αιολικών πάρκων σε λειτουργία και ενός αιολικού πάρκου υπό κατασκευή στην κεντρική και βόρεια περιοχή της χώρας, συνολικής ισχύος 230 MW, και πέντε μεγάλα ηλιακά έργα σε προηγμένη ανάπτυξη ισχύος περίπου 1 GW.