Η Statkraft, άρχισε την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού ''αγροκτήματος'' της Ιρλανδίας, το οποίο θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτεί περισσότερα από 40.000 σπίτια. Το έργο των 200MWp βρίσκεται στο Ballymacarney στο Kilbride, κοντά στα σύνορα του Δουβλίνου και είναι από τα πρώτα ηλιακά αγροκτήματα που κατασκευάστηκαν στη χώρα.

 

Το έργο αναπτύσσεται, χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από την Statkraft. Η Statkraft θα διαχειρίζεται επίσης τις λειτουργικές πτυχές του ηλιακού αγροκτήματος μόλις κατασκευαστεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Statkraft Ireland, Kevin O’Donovan, δήλωσε: «Είναι πραγματικά συναρπαστικό να ξεκινάμε με αυτό το έργο στο Ballymacarney το μεγαλύτερο και ένα από τα πρώτα ηλιακά αγροκτήματα στη χώρα. Η υποστήριξη και η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή, είναι η λύση σε ορισμένες μεγάλες προκλήσεις στον κόσμο - όπως η μείωση των εκπομπών ρύπων και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ».

«Η Statkraft βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιρλανδία και έχει δεσμευτεί να εργαστεί προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Πρέπει όμως να αυξήσουμε την ικανότητά μας για παροχή όλων των ειδών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους δράσης της Ιρλανδίας για το 70 % των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030», τόνισε.