Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του μεγαλύτερου πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, του Kincardine Offshore Wind. Το έργο 50 MW βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από τη νοτιοανατολική ακτή του Aberdeenshire της Σκωτίας. Οι πέντε ανεμογεννήτριες Vestas 9.525 MW του αιολικού 

πάρκου και μία μονάδα Vestas 2 MW εγκαταστάθηκαν σε βάθη που κυμαίνονται μεταξύ 60 και 80 μέτρων. Ο στρόβιλος 2 MW λειτουργεί στον χώρο από τον Οκτώβριο του 2018.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η Kincardine αναμένεται να παράγει έως και 218 GWh καθαρού ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως, το οποίο θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 55.000 νοικοκυριά της Σκωτίας, ανέφερε η ABS, ο νηογνώμονας που ταξινόμησε το έργο.

Οι υπηρεσίες της κατηγορίας ABS στην εγκατάσταση περιλαμβάνουν την επαλήθευση της πλήρους συμμόρφωσης με τον οδηγό ABS για την κατασκευή και ταξινόμηση πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών και καλύπτουν όλες τις φάσεις του έργου, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων σχεδιασμού, κατασκευής, μεταφοράς και εξυπηρέτησης.