Στα 76,7 εκατ. δολάρια έφτασαν τα έσοδα της StealthGas στο εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 8,6% σε σχέση με τα έσοδα της εταιρείας το αντίστοιχο περσινό διάστημα όταν και είχαν διαμορφωθεί στα 70,6 εκατ. δολάρια. Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία συμφερόντων Χάρη Βαφειά, που εξειδικεύεται στη διαχείριση LPG carriers, παρουσίασε κέρδη ύψους 2,4 εκατ. δολαρίων,

 

μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα όταν και είχαν φτάσει τα 11,9 εκατ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για την εταιρεία διαμορφώθηκαν στα 5,4 εκατ. δολάρια έναντι 12,6 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο πριν. Τα EBITDA της εταιρείας στο τέλος του Ιουνίου 2021 διαμορφώθηκαν στα 27,6 εκατ. δολάρια.

Σε επίπεδο δευτέρου τριμήνου 2021, τα έσοδα της StealthGas διαμορφώθηκαν στα 39,2 εκατ. δολάρια, αυξημένα σε ποσοστό 8% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2020, όταν και είχαν φτάσει τα 36,3 εκατ. δολάρια. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αλλαγή στρατηγικής εταιρείας για έξι από τα πλοία της, τα οποία δραστηριοποιούνται στη spot αγορά ή σε περίοδο, ενώ πέρσι ήταν σε bareboat (γυμνή ναύλωση).

Τα έξοδα των ταξιδιών αλλά και τα operating expenses των πλοίων έφτασαν τα 6 εκατ. δολάρια και 15,8 εκατ. δολάρια αντίστοιχα από 2,1 εκατ. και 11,6 εκατ. δολάρια αντίστοιχα το β’ τρίμηνο του 2020.

Η αύξηση κατά 3,9 εκατ. δολάρια στα voyage expenses οφείλεται στην αύξηση κατά 121% των ημερών λειτουργίας του στόλου στη spot αγορά, σημειώνει μεταξύ άλλων η εταιρεία, η οποία τονίζει επίσης ότι αυξήθηκε και το κόστος των πληρωμάτων εξαιτίας των παρενεργειών που έχει δημιουργήσει και στη ναυτιλία η πανδημία του κορονοϊού (κυρίως αφορά τις αλλαγές πληρωμάτων).

Τέλος, τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν το 1,6 εκατ. δολάρια από 8,9 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,8 εκατ. δολάρια από 9,5 εκατ. δολάρια πέρσι.

naftemporiki.gr