Παρεμβάσεις διαβάζουμε πως ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ανασχέσει το νέο κύμα ακρίβειας που έρχεται τις επόμενες ημέρες. Απλώς ελπίζουμε αυτές οι “παρεμβάσεις”, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, να μην είναι σαν τον πρόσφατο ανασχηματισμό-φιάσκο, γιατί τότε… ζήτω που καήκαμε!

Μπορεί την πολιτική επικαιρότητα να απασχόλησε εκτενώς η παρά λίγο υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά με το ράλι αυξήσεων που αναμένεται, το μέσο νοικοκυριό θα το απασχολεί αν θα βγάλει τον μήνα και όχι αν είναι “αποστάτης” ή “καφετζής” ο κ. Αποστολάκης!

Και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε: Ας αρχίσουμε με το ηλεκτρικό ρεύμα, που αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%, όχι δεν ακούσατε λάθος! Το προανήγγειλαν ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Σκρέκας και ο προκάτοχός του Χατζηδάκης. Πριν, όμως, μιλήσουμε για αυτή την αύξηση-μαμούθ, ας πάρουμε μία άλλη γεύση ακρίβειας, γεύση καφέ. Ο Άδωνις χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο φέρεται να δήλωσε πως μπορεί να φτάσει και τα πέντε ευρώ!

Επιτέλους, λοιπόν, γίναμε Ευρώπη! Πέντε ευρώ κάνει ο καπουτσίνο στα καφέ της Ρώμης και του Παρισιού, γιατί όχι και στην Αθήνα! Θα μου πείτε με άλλους μισθούς, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Κοτζάμ 13 ευρώ αύξηση έδωσε ο Κυριάκος στον κατώτατο μισθό, μην είμαστε και πλεονέκτες! Εξάλλου, κάτι παραπάνω ξέρει και από καφέδες ο Άδωνις, που έσπευσε να υποβιβάσει σε «καφετζή» το ναύαρχο Αποστολάκη!

(η συνέχεια στο slpress.gr)