LIFE Natura Themis : Χαρτογράφηση της Περιβαλλοντικής Παραβατικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης

LIFE Natura Themis : Χαρτογράφηση της Περιβαλλοντικής Παραβατικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης
energia.gr
Παρ, 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:35

Το έργο LIFE Natura Themis υλοποιήθηκε στην Κρήτη από τον Οκτώβριο 2015 έως και τον Ιούνιο 2021, με τη συνεργασία των: Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων (ΔΣΧ), Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΔΣΗ), Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ).

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η χαρτογράφηση της περιβαλλοντικής παραβατικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης, με έμφαση στις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ενημερώσει τόσο τους Δικηγόρους, όσο και τους εκπροσώπους των Δικαστικών, Εισαγγελικών, Προανακριτικών και Περιφερειακών Αρχών του νησιού για όλες τις πτυχές της περιβαλλοντικής παραβατικότητας, καθώς και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και να αναδείξει την περιβαλλοντική ευθύνη ως προς την αποκατάσταση ζημιών της βιοποικιλότητας. Μακροπρόθεσμα, το έργο αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση και στην πρόληψη της περιβαλλοντικής παραβατικότητας μέσω της ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδεται ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο, στο οποίο περιλαμβάνονται νέα και εκδηλώσεις του έργου, καθώς επίσης και ειδικά επιστημονικά άρθρα και ενημερώσεις που αφορούν στο αντικείμενο του έργου.

Στο 15ο τεύχος (Σεπτέμβριος 2021) θα βρείτε μια σύνοψη των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο υλοποίησης του έργου Απρίλιος 2021-Ιούνιος 2021.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα συνεχιστεί η αποστολή του ηλεκτρονικού ενημερωτικού εντύπου για τα επόμενα 5 χρόνια της After-LIFE περιόδου (Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2026), η οποία θα πραγματοποιείται δύο φορές κατ’ έτος.

Το 16ο τεύχος του έργου με νέα του τριμήνου Ιούλιος 2021 - Δεκέμβριος 2021 θα κυκλοφορήσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2021.