Απορρίφθηκε τελικά η προσφυγή αλιευτικών επιχειρήσεων κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία είχε κρίνει συμβατές τις ενισχύσεις υπέρ θαλάσσιων αιολικών πάρκων στη Γαλλία. Η απόφαση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, λόγω της στροφής των επενδύσεων ΑΠΕ προς τις νέες τεχνολογίες των πλωτών αιολικών. Η υπόθεση είχε ως εξής: 

To 2011 και το 2013 η Γαλλία προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή των πρώτων θαλάσσιων αιολικών πάρκων . Τα έξι έργα, των οποίων η προβλεπόμενη διάρκεια εκμετάλλευσης είναι 25 χρόνια, βρίσκονται εντός θαλάσσιων περιοχών τις οποίες εκμεταλλεύονται και για αλιεία

Kαθένα από αυτά τα έργα  ωφελείται με λειτουργικές ενισχύσεις,  σε τιμή ανώτερη από την τιμή της αγοράς.

Με απόφαση της 26ης Ιουλίου 2019, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτές οι επιδοτήσεις συνιστούσαν κρατικές ενισχύσεις συμβατές με την εσωτερική αγορά. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να μην προβάλει αντιρρήσεις. Ωστόσο, η Coopérative des artisans pêcheurs associés (CAPA), συνεταιρισμός που συστάθηκε από αλιείς, καθώς και άλλοι δέκα προσφεύγοντες, μεταξύ των οποίων αλιευτικές επιχειρήσεις ή υπεύθυνοι αλιείας, ζήτησαν την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.

Με την σημερινή του απόφαση, το ΓΔΕΕ απορρίπτει ως απαράδεκτη την προσφυγή, εκτιμώντας ότι οι προσφεύγοντες δεν νομιμοποιούνται να προσβάλλουν την απόφαση. Διευκρινίζει το περιεχόμενο της έννοιας του «ενδιαφερόμενου μέρους» και θεωρεί ότι οι προσφεύγοντες δεν απέδειξαν ότι υπάρχει κίνδυνος οι επίμαχες ενισχύσεις να έχουν συγκεκριμένη επίπτωση επί της κατάστασής τους.