«Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις»:Ημερίδα του ΙΕΝΕ στο Πλαίσιο της European Mobility Week 2021

«Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις»:Ημερίδα του ΙΕΝΕ στο Πλαίσιο της European Mobility Week 2021
energia.gr
Πεμ, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:14

Το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 με 16:30, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις» (Electric Mobility and Smart Cities), η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) είναι μια σημαντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Προωθεί την αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών σχετικά με την ενεργή κινητικότητα, τις δημόσιες μεταφορές  και άλλες καθαρές και έξυπνες λύσεις στις μεταφορές. Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται από 16-22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, με αποκορύφωμα τη δημοφιλή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ θα συμμετέχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις τους κορυφαία στελέχη από την ελληνική αγορά, με ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Ειδικότερα, στην Ημερίδα, παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων ο κος Ιωάννης Τσελίκης, Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, η Δρ. Εύα Νανάκη, Γεωλόγος ΜSc και Διδάκτωρ ΕΜΠ, ο Δρ. Γεώργιος Αγερίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, ο Αναστάσιος Ματίκας, E- Mobility Business Development Manager στα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς ο κο Σταμάτης Ασημής, Key Projects & New Technologies Manager στην εταιρεία Sunlight.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το ενεργειακό ειδησεογραφικό πόρταλ Energia.gr

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και δελτίο συμμετοχής θα βρείτε εδώ.