Επτά μήνες μετά τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού Supercharger στην Ελλάδα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla ανακοίνωσε σήμερα τη λειτουργία του δεύτερου σταθμού ταχείας φόρτισης στη χώρα μας

Ο δεύτερος σταθμός Supercharger της Tesla άνοιξε στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, ένα στρατηγικά επιλεγμένο σημείο που βρίσκεται επί του οδικού άξονα Α8 που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα.

Ο σταθμός περιλαμβάνει συνολικά 8 μεμονωμένους ταχυφορτιστές, τέσσερις σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου.

Όπως και οι έξι ταχυφορτιστές που διαθέτει ο σταθμός της Αθήνας, αποδίδουν ισχύ έως 250 kW για ταχεία φόρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο σταθμοί Supercharger της Tesla εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης των οχημάτων, ώστε να επιτρέπουν τον βέλτιστο σχεδιασμό της διαδρομής. Επιπλέον το ενσωματωμένο κατευθύνει αυτόματα τους οδηγούς μέσω των Superchargers στον δρόμο προς τον προορισμό τους.

Η ταχεία φόρτιση αποτελεί μια απλή και βολική διαδικασία. Το ιστορικό φόρτισης φορτώνεται αυτόματα στον λογαριασμό Tesla του κατόχου του οχήματος δείχνοντας το ποσό που χρεώνεται. Με τιμή κόστους ανά Kwh μόλις 0,35 ευρώ, η ταχεία φόρτιση είναι φθηνότερη από το κόσμος ανεφοδιασμού ενός παραδοσιακού οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εν τω μεταξύ, αυτόν τον μήνα η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις και των πρώτων αυτοκινήτων της Model Y στην Ελλάδα. 

Οι φαν της Tesla μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το Model Y της Tesla στο pop-up κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μεσαίου μεγέθους SUV, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία και ασφάλεια, κορυφαία αυτονομία, ανώτερες επιδόσεις και την πιο προηγμένη τεχνολογία, με τιμή που ξεκινά από τα 60.990 ευρώ. Με αυτονομία έως 507 χλμ., άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και φίλτρο αέρα HEPA, το Model Y αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό απόδοσης και λειτουργικότητας.

Παράλληλα, η πανοραμική γυάλινη οροφή και τα υψηλής ποιότητας καθίσματα του Model Y δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας και προσφέρουν διευρυμένη ορατότητα από κάθε θέση, ενώ ο μεγάλος χώρος αποσκευών φτάνει τα 2.100 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.