Για τον ισχυρό θετικό αντίκτυπο στην αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΗ από την απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επιλογή της AMK σε σύγκριση με την πώληση του 17% της Επιχείρησης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ είναι πιο επωφελής τόσο για την ΔΕΗ όσο και για το δημόσιο συμφέρον

επειδή όπως είπε, στη δεύτερη περίπτωση τα χρήματα θα πήγαιναν απευθείας στους δανειστές για την αποπληρωμή των δανείων. Έτσι, με την ΑΜΚ «τα χρήματα θα μείνουν στην εταιρεία και θα δαπανηθούν προς όφελος της ανάπτυξης της εταιρείας γεγονός που θα έχει άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας", υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η διατήρηση ποσοστού 34% στον έλεγχο του Δημοσίου επαρκεί για να συνεχίσει να διαχειρίζεται την εταιρεία. Μάλιστα, χαρακτήρισε την πολιτική έναντι της ΔΕΗ ως το μεγαλύτερο success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ακόμη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του υπουργείου, ενώ εκτίμησε πως από την αρχή του επομένου έτους θα προωθηθεί ένα σαφές πλαίσιο κινήτρων που θα συμβάλει στην εκτέλεση σημαντικών επενδύσεων στις υπό μετάβαση λιγνιτικές περιοχές.