Την πρώτη της παρουσία σε ένα από τα σημαντικότερα events για την βιομηχανία του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, την έκθεση OMC - Med Energy Conference & Exhibition που πραγματοποιείται στην Ραβένα είχε φέτος η Energean, η οποία πλέον έχει μια σημαντική παραγωγική βάση στην Ιταλία έπειτα από την εξαγορά της Edison E&P. Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες 

επισκέπτες και, όπως αλιεύσαμε από τους λογαριασμούς της εταιρείας στα social media, κάποιοι από αυτούς που επισκέφθηκαν και το περίπτερο της Energean ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί. Ο λόγος για τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλα και τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μαχεμέντ Ουν, οι οποίοι στην φωτογραφία εικονίζονται με τον CEO του ομίλου Energean Μαθιό Ρήγα και την Πρόεδρο της OMC 2021 Μόνικα Σπάντα.
 
Η Energean, άλλωστε, στην Αίγυπτο διατηρεί μια πολύ σημαντική παραγωγή της τάξης των 30.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου σε φυσικό αέριο στο Άμπου Κιρ, έξω από την Αλεξάνδρεια, ενώ έχει ήδη δρομολογήσει την ανάπτυξη και των κοιτασμάτων Νορθ Ελ Αμρίγια και Νορθ Ίντκου που αναμένεται να τεθούν στην παραγωγή σε περίπου ένα χρόνο. Με δεδομένες, δε, τις στενές ενεργειακές σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης, το ενδιαφέρον της αφρικανικής χώρας για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γειτονική μας χώρα είναι εύλογο.
 

Ravenna, Energean booth.png