Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Repsol αύξησε τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2030 σε 20 GW, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναμένεται να είναι ηλιακά φωτοβολταϊκά, ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Η Repsol θα διαθέσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,15 δισ., δολάρια) σε έργα χαμηλών εκπομπών

άνθρακα μεταξύ 2021 και 2025, έως συνολικά 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς βασίζεται σε ένα προηγούμενο στρατηγικό σχέδιο που είδε την εταιρεία να στοχεύει σε 15 GW ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων στο τέλος αυτής της δεκαετίας.

Υποστηριζόμενη από έναν «μεγάλο και διαφοροποιημένο» αγωγό, η εταιρεία δήλωσε ότι μπόρεσε να ενημερώσει τους αναπτυξιακούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν φιλοδοξία να έχουν 6GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2025, έναντι 5,2GW στον προηγούμενο χάρτη πορείας της.

Μια παρουσίαση που συνοδεύει την ανακοίνωση δείχνει ότι τα ηλιακά φωτοβολταϊκά θα αυξηθούν από περίπου το 27% της τρέχουσας ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας σε πολύ πάνω από το ήμισυ έως το 2030, με το υπόλοιπο να αντιστοιχεί στην ξηρά αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η Repsol ανακοίνωσε επίσης έναν απόλυτο στόχο μείωσης των εκπομπών για πρώτη φορά, δεσμευόμενος να μειώσει το 55% των εκπομπών από τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία της και το 30% των καθαρών εκπομπών έως το 2030.